Vi fik fint besøg til indvielsen af vores prototypeværksted

Vi fik fint besøg til indvielsen af vores prototypeværksted

To sakse klippede det røde bånd over til indvielsen af vores prototypeværksted i Ivano-Frankivsk den 27. september 2016. Den ene saks blev ført af Christans Dons, Danmarks ambassadør til Ukraine, Armenien og Georgien, og den anden saks blev ført af Ruslan Martsinkiv, borgmester i Ivano-Frankivsk.

I Ukraine er det en tradition at afholde en indvielsesceremoni, hvis du har noget at vise frem, som du er stolt af,” fortæller Oleg Senyk, direktør i EKTOS I-F, og forklarer: ”Sådan en begivenhed er ikke bare populær på grund af buffeten, men også fordi det giver en anledning til at være social.” Sådan en anledning er også værdifuld for EKTOS, fordi det er vigtigt for os at lære de folk at kende, som vi på den ene eller anden måde skal arbejde sammen med.

 

Danske venner i Ukraine

Et eksempel på sådanne relationer er det danske netværk i Ukraine, hvor vores ambassade spiller en helt central rolle. Vi er derfor glade for, at Christan Dons tog imod vores invitation og viste os sin tydelige opbakning. En del danske virksomheder er efterhånden godt integreret i Ukraine, og til indvielsen fik vi besøg af nogle af de store i Vestukraine: Danosha, Danametal og Brdr. Christensen, som vi håber at se mere til fremover.

 

Samarbejde med lokale myndigheder

Vores relationer til de lokale myndigheder er også meget vigtige for os. Udover borgmesteren og andre myndighedspersoner fra rådhuset inviterede vi repræsentanter fra det lokale told-væsen, som vi har et tæt samarbejde med. Vi modtager og sender ofte udstyr, komponenter og produkter over grænsen til Europa, så derfor lægger vi stor vægt på at opbygge tillid og åbenhed til de personer, der har ansvar for, at varerne kommer hurtigt over grænsen.

 

Netværk i IT-sfæren

Til indvielsen hilste vi på nogle af de lokale myndighedspersoner, som gør en stor indsats for at styrke it-sfæren i byen. Forskellige smart-city-projekter er blevet sat i søen i Ivano-Frankivsk, hvilket både gør byen interessant at bo i, men projekterne tiltrækker også engagerede aktører på området. EKTOS I-F er blevet budt velkommen i kredsen af elektronik- og it-nørder, hvilket vi sætter stor pris på, blandt andet fordi det styrker vores relationer til dygtige studerende og nyuddannede som kunne være interesserede i at arbejde hos os.

Oleg Senyk håber, at EKTOS I-F kan spille en central rolle i opbygningen af it-miljøet i byen: ”Vores bygning husede engang en elektronikfabrik, der også selv fremstillede avancerede halvledere. Det vi laver i EKTOS ligger i direkte forlængelse af, hvad bygningen oprindeligt var beregnet til. Jeg tror på, at denne bygning kan blive et centrum for fremtidige initiativer indenfor området.”

”Vores bygning husede engang en elektronikfabrik, der også selv fremstillede avancerede halvledere. Det vi laver i EKTOS ligger i direkte forlængelse af, hvad bygningen oprindeligt var beregnet til. Jeg tror på, at denne bygning kan blive et centrum for fremtidige initiativer indenfor området.” Oleg Senyk, direktør i EKTOS I-F

Vi takker alle vores gæster for at tage del i den festlige indvielse af prototypeværkstedet. I, som endnu ikke har besøgt os i Ivano-Frankivsk, er meget velkomne til at komme forbi!

Du kan læse mere her, hvis du er interesseret i at vide mere om, hvordan vi laver prototyper. Du er også meget velkommen til at kontakte Oleg Senyk på ose@ektos.net eller +380503701560.

Contact Us